WordPress Plugins die AI en Machine Learning gebruiken

15 WordPress Plugins die AI en Machine Learning gebruiken

Als je jouw WordPress wil optimaliseren, kan AI een handige tool zijn. In deze blog bespreken we 15 WordPress Plugins die AI en Machine Learning gebruiken en jouw website kunnen verbeteren.

Wat is AI en machine learning?

Kunstmatige intelligentie en machine learning zijn technologieën die slimmere oplossingen bieden voor alledaagse problemen.

  • Kunstmatige intelligentie geeft computerprogramma’s de mogelijkheid om keuzes te maken zonder menselijke intelligentie.
  • Machine learning helpt de AI te leren van ervaringen, gegevens en gebruikersactiviteit om kunstmatige intelligentie te verbeteren en betere keuzes te maken.

Welke meerwaarde kan AI en machine learning hebben voor je website?

Het kan een slimmere en veel betere gebruikerservaring bieden voor je gebruikers, maar ook voor jezelf. AI helpt je met verschillende problemen die kunnen voorkomen terwijl je een website opzet of er aanpassen aan wil doorvoeren.

Het kan bijvoorbeeld de WordPress-zoekfunctie verbeteren, grammaticacontrole uitvoeren, gerelateerde inhoud weergeven en je website beter beveiligen.

Je website wordt slimmer, sneller en meer gepersonaliseerd voor je gebruikers. Dit bespaart je tijd, waardoor je op andere dingen kan focussen.

Algemene WordPress plugins die AI en Machine Learning gebruiken

1.      Uncanny automator

Uncanny Automator is een WordPress automatiseringsplugin. Hiermee vergemakkelijk je workflows om je WordPress-website te automatiseren, zonder dat je ervaring hebt met code.

Nu biedt Uncanny Automator ook OpenAI-integratie die ChatGPT, Ada, Babbage, Curie en Davinci modellen ondersteunt.

Deze integratie bied je veel nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld:

  • AI-gegenereerde blogposts
  • AI-gegenereerde afbeeldingen
  • Automatische antwoorden op forumvragen

De plugin is in staat om OpenAI te verbinden met andere WordPress-plugins, waaronder WPForms, AffiliateWP, bbPress, MemberPress, Elementor en nog veel meer.

2.     AI Engine

AI Engine is een vrij nieuwe plugin die snel aan populariteit wint. Na meer dan 2000 actieve installaties op wordpress.org heeft het alleen maar 5-sterren beoordelingen.

Om te profiteren van de functies van AI Engine, moet je een OpenAI-sleutel maken en deze invoegen in de instellingen van de plugin. Hiermee voeg je een geavanceerde chatbot en contentgenerator toe die afhankelijk zijn van innovatieve OpenAI-technologieën op jouw website.

3.     Bertha AI

Bertha AI is specifiek gebouwd voor WordPress-gebruikers, ze gebruikt het GPT-3 taalmodel van OpenAI. Na de installatie en activatie van de plugin, zie je een geanimeerd karakter in elk tekstvenster van je website, inclusief de backend WordPress builder. Bertha AI kan je meerdere ideeën geven voor elke taak, van titels tot volledige tekstblokken. Ze slaat elke geproduceerde output op voor later hergebruik.

Een van de sterke punten van Bertha AI is de geautomatiseerde creatie van productbeschrijvingen die suggesties doet voor long-tail zoekwoorden en SEO-beschrijvingstags.

Veiligheid plugins

4.     Akismet

Akismet is een plugin die standaard geïnstalleerd is op elke WordPress-website. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om spamreacties te detecteren.

Met miljoenen websites die het gebruiken, is Akismet in de loop der jaren verbeterd om bijna alle spam die door bots wordt ingediend te detecteren. Het kan ook spamreacties detecteren die handmatig zijn ingediend door menselijke gebruikers door te leren van hun fouten en patronen te herkennen op miljoenen websites.

5.     Quttera Web Malware Scanner

Quttera Web Malware Scanner scant je WordPress-site op malware en kwaadaardige code. Dit is handig als je vermoedt dat je WordPress-site is gehackt of op de zwarte lijst van zoekmachines staat.

De plugin maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om te leren van fout-positieven en verbetert de scanresultaten op basis van gebruik. Hoewel het helpt bij het scannen van een geïnfecteerde website, beschermt het je website niet tegen infectie.

Meer opties nodig? bekijk onze blog over de beste WordPress beveiliging Plugins.

SEO-plugins

6.     Rank math

De AI-gedreven SEO-plugin RankMath heeft meer dan één miljoen gebruikers. Met deze plugin bepaal je welke inhoud geïndexeerd wordt en hoe ze op zoekmachines verschijnt. Met behulp van de content-AI doe je snel zoekwoordonderzoek en optimaliseer je jouw pagina’s nog sneller.

Dankzij de meerdere ingebouwde suggesties is het makkelijk om de inhoud van je website te optimaliseren. Ondanks de vele geavanceerde functies is RankMath goed ontworpen en heeft het een handige set-up wizard, waardoor het zelfs voor onervaren gebruikers gemakkelijk te gebruiken is.

7.     All in One SEO (AIOSEO)

Onlangs heeft AIOSEO een integratie met ChatGPT uitgebracht waarmee je snel en eenvoudig posttitels en metabeschrijvingen genereert. Met de ChatGPT-integratie van AIOSEO creëer je snel aantrekkelijke SEO-posttitels en -beschrijvingen die hoger ranken in zoekresultaten.

8.     WordLift

WordLift biedt SEO-tips om je content te verbeteren met behulp van zijn kennisgrafiek. Het analyseert je inhoud om feiten, cijfers en media te bieden die contextuele relaties tussen je artikelen opbouwen, wat resulteert in betere aanbevelingen. Het bouwt een kennisgrafiek voor je eigen website, die slimmer wordt naarmate je meer inhoud toevoegt.

9.     ImageSEO

ImageSEO is een gratis WordPress-plugin om afbeeldingen te optimaliseren. Het gebruikt kunstmatige intelligentie om de alt-tekst en titels van je afbeeldingen te optimaliseren en zo je organisch verkeer te vergroten.

 

Nog wat extra informatie nodig over SEO-plugins? Lees meer.

(Ver)taal plugins

10.   Grammarly

Grammarly is een van de populairste WordPress plugins. Het is een door AI aangedreven tool voor grammaticacontrole die de leesbaarheid van je inhoud analyseert om je te helpen beter te schrijven.

Het ondersteunt momenteel nog enkel de Engelse taal: Amerikaans, Brits, Canadees en Australisch Engels.

11.     Google Language Translator

Google Language Translator laat je gebruikers eenvoudig de inhoud van je website vertalen zonder dat je zelf een meertalige WordPress-site hoeft te maken.

Je selecteert eenvoudig de talen die je op je website wilt weergeven. Vervolgens voeg je de vertaler aan je website toe met behulp van de zijbalk-widget of shortcode.

Andere WordPress plugins die AI en Machine Learning gebruiken

12.   MyCurator Content Curation

MyCurator is een cloud-gebaseerde content curatie service, die content toont die relevant is voor jouw geselecteerde onderwerpen en de resultaten verbetert door te leren van wat je toevoegt of waarop je stemt.

13.   WebsiteVoice

WebsiteVoice is een gratis WordPress plugin die je tekstinhoud omzet in hoogwaardige audio. Dit verbetert de betrokkenheid van gebruikers en bespaart tijd doordat ze naar je artikelen kunnen luisteren terwijl ze bezig zijn met andere zaken.

14.   ChatBot

ChatBot biedt een AI-aangedreven virtuele chatagent voor je website. Het maakt gebruik van machine learning om de livechat-ervaring te verbeteren en nauwkeurige antwoorden te verzenden.

15.   CodeWP

CodeWP is een AI-coderingsassistent voor programmeurs en “niet-technische” WordPress-ontwikkelaars, met ondersteuning voor PHP en JS. Met behulp van deze plugin maak je codefragmenten en complexe query’s die anders uren zouden duren.

AI biedt veel mogelijkheden, ook op WordPress heb je veel opties om AI je te laten helpen. Of het nu gaat over SEO, de veiligheid van je website of de vertaling ervan. Deze plugins dragen bij tot de productiviteit.