SEO plugin

De 5 Beste WordPress SEO Plugins

Je hebt een professioneel gebouwde website die al je producten en diensten laat zien en een mooi design om bezoekers vast te houden. Klinkt dat geweldig?

Wat als deze website niet genoeg bezoekers krijgt of niet gevonden wordt in de zoekmachine resultaten? Je kan niet vertrouwen op een handje vol bezoekers die van de andere bronnen komen. Deze situatie maakt het essentieel dat je veel aandacht krijgt in de zoekmachine resultaten en via hen meer bezoekers binnenhaalt.

Je kan werken aan verschillende factoren, waaronder de domeinnaam, de inhoud van de website, en nog veel meer. Een paar andere dingen kunnen worden afgehandeld door een SEO plugin van derden te installeren die u helpt de nodige dingen in te stellen. Hier is wat wij aanbevelen:

 

Yoast SEO

Wat is Yoast SEO?

Yoast SEO is een van de beste WordPress SEO plugin met 5+ miljoen actieve installs. Het is zowel een gratis en premium plugin en biedt bijna alle functies om uw website te optimaliseren.

U kunt eenvoudig SEO titels en beschrijvingen, Open Graph metadata, sociale media afbeeldingen toevoegen aan alle berichten en pagina’s op uw site. Het genereert automatisch een XML sitemap maken het gemakkelijker voor zoekmachines te crawlen op uw WordPress site.

Wat is er goed aan Yoast SEO?

De gratis versie van Yoast SEO biedt bijna alle van zijn beste functies. Het beschermt uw RSS feed tegen scrapping door het toevoegen van een link naar uw inhoud op de RSS feed. De zoekmachines zullen uw gepubliceerde inhoud hoger beginnen te rangschikken dan uw website.

Yoast SEO heeft robuuste en real-time inhoud analyse en SEO tools die beoordelen hoe uw site waarschijnlijk zal presteren zodra het is gepubliceerd.

Deze plugin biedt een uitgebreid scala aan functies, waaronder:

 • Pagina analyse functies.
 • XML sitemaps creatie, beheer, en automatische recreatie.
 • Totale controle over de broodkruimels van uw WordPress site.
 • Uitstekende redirect functie.
 • Identificeer en vermijd duplicate content.
 • Biedt sjablonen voor titels en meta-beschrijvingen

Iets niet zo goed over Yoast SEO?

Yoast SEO plugin staat slechts één zoekwoord of zinsdeel toe in de gratis versie. Deze plugin is niet in staat om trefwoord variaties, gerelateerde woorden en termen te analyseren. Google kan dit interpreteren als keyword stuffing.

Yoast SEO maakt gebruik van een enkele standaard voor alle inhoud berichten, die sommige inhoud kan geen overeenstemming hebben.

 

SEOPress

Wat is SEOPress?

SEOPress is een krachtige en complete SEO optimalisatie pakket om tegemoet te komen aan uw behoeften. Deze plugin heeft 100.000 + actieve installaties en biedt gemakkelijk te gebruiken meta beschrijvingen en titels, aangepaste XML, afbeelding XML, en HTML-sitemaps.

SEOPress biedt een installatie wizard voor een snelle installatie. Maar het onderscheidt zich in zijn social media optimalisatie.

Wat is er goed aan SEOPress?

SEOPress wordt geleverd met bijna alles wat u nodig heeft voor SEO optimalisatie van uw WordPress site.

SEOPress is een goedkope maar kwalitatief hoogwaardige SEO plugin die de volgende kenmerken biedt:

 • Alles-in-één plugin die al uw WordPress sites snel optimaliseert.
 • Eenvoudige installatie voor beginners.
 • Bijna gratis te gebruiken.
 • Volledig uitgerust.
 • Google Kennisgrafiek
 • Inhoud Analyse
 • Goede documentatie

Is er iets niet zo goed aan SEOPress?

SEOPress is niet een bekende WordPress SEO plugin en relatief nieuw in de markt dan andere bekende SEO plugins. De wizard configuratie van deze plugin is ingewikkeld en verwarrend, vooral voor beginners als gevolg van het aantal opties van het bord.

 

AIOSEO

Wat is AIOSEO?

All In One SEO, AIOSEO, is een uitstekende optie voor een doe-het-allemaal SEO plugin voor WordPress met meer dan 3 miljoen installaties. Het is een premium plugin ontworpen om elk aspect van SEO aan te pakken vanuit het dashboard.

AIOSEO bevat tools die uw website kunnen analyseren en oplossingen kunnen voorstellen, rich snippets en andere schema’s kunnen implementeren, lokale SEO kunnen benutten, slimme XML-sitemaps en videositemaps kunnen genereren en nog veel meer.

Wat is er goed aan AIOSEO?

AIOSEO’s opvallende functie is het intuïtieve dashboard. Het helpt u elk aspect van website SEO vanaf één plek te beheren, waardoor het zeer eenvoudig te gebruiken is.

Het bevat ook schema ondersteuning en een reeks van XML-sitemaps voor elke denkbare behoefte.

Tot slot zullen de auditing tools u precies laten zien wat er wel en niet is gedaan en zullen duidelijke richtlijnen geven over wat er verbeterd moet worden.

Kenmerken van AIOSEO omvatten:

 • Website auditing inclusief TruSEO.
 • XML-sitemaps voor inhoud, video en Google Nieuws.
 • Integreert met Google Search Console, Google AMP en andere tools
 • Gemakkelijk te navigeren en te gebruiken
 • Ondersteunt WooCommerce SEO

Is er iets niet zo goed aan AIOSEO?

Als een pakket, heeft AIOSEO alles gedekt. Alle basis tools zijn aanwezig en alles is duidelijk, beknopt en makkelijk te gebruiken. Het is alleen jammer dat er geen gratis versie is.

De premium plannen zijn ook vrij duur.

Hoewel we niet verwachten om goede dingen gratis te krijgen, is het altijd nuttig om te proberen voordat je koopt. Dat geldt zeker voor zoiets belangrijks als SEO!

 

Broken Link Checker

Wat is Broken Link Checker?

Broken Link Checker is een gratis plugin met 700,000 + actieve installs. Deze plugin controleert en test alle interne links & externe links op uw site controleert uw inhoud voor gebroken links en afbeeldingen die ontbreken en helpt u deze gebroken links op te lossen om SEO voor uw site te verbeteren.

Broken Link Checker houdt een oogje op uw website terwijl u zich richt op het maken van uw inhoud.

Wat is er goed aan Broken Link Checker?

Broken Link Checker is een zeer responsieve plugin die alle gebroken links binnen een paar minuten onthult. Het toont u een lijst van links in kwestie om snel te beslissen of u deze links moet verwijderen of vervangen door de juiste bronnen.

Alle acties die nodig zijn om de links te repareren staan op de primaire pagina van de plugin, en je hoeft niet de exacte link te bezoeken om deze te repareren.

Broken Link Checker kan ook zoeken en filteren dingen op uw site die kunnen verwarren uw bezoekers en de zoekmachines, zoals links, monitoring opmerkingen, aangepaste velden, ontbrekende afbeeldingen en redirects, enz.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van Broken Link Checker:

 • Bewaakt externe links en interne links op uw site.
 • Detecteert gebroken links, ontbrekende afbeeldingen, en omleidingen.
 • Dashboard en e-mail notificatie.
 • Voorkomt gebroken links.
 • Links zoeken en filteren.
 • U kunt de links rechtstreeks vanaf de pagina van de plugin, zonder te gaan naar elke post en handmatig bijwerken.

Iets niet zo goed over Broken Link Checker?

De Broken Link Checker plugin is resource-intensief dat kan leiden tot uw WordPress Hosting server te vertragen.

 

Redirection

Wat is Redirection?

Redirection is een van de oudste en meest vertrouwde WordPress redirection plugins. Deze plugin is al meer dan tien (10) jaar op de markt en heeft 2 + miljoen actieve installs.

Met deze plugin, kunt u gemakkelijk bijhouden van 404 fouten, beheren 301 omleidingen, en verminderen link fouten in uw site en u helpen verbeteren van uw site SEO ranking.

Wat is er goed aan Redirection?

Redirection is een gratis WordPress plugin en beschikbaar in meerdere talen. Het is een van de meest populaire redirect managers voor WordPress. Een mooi ding over deze plugin is dat het is ontworpen om te worden gebruikt op sites van alle groottes, van degenen met slechts een paar omleidingen naar degenen met duizenden.

Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken. U hoeft geen kennis te hebben van Apache of Nginx om redirection problemen op uw site op te lossen.

U kunt alle redirection problemen op uw site met de logging-functie van deze plugin. U kunt ook bijhouden van bezoekers ‘informatie, hun browser en referrer.

De belangrijkste kenmerken van Redirection zijn:

 • Gemakkelijk en eenvoudig beheer – Geen server kennis vereist.
 • Conditioneel Redirect.
 • Volledige Logging.
 • Login Status Analyse.
 • Browser, Referrer, en Cookies Redirects.
 • 301 omleidingen beheren.
 • 404 Fouten traceren.
 • Apache en Nginx Ondersteuning.
 • Import en Export Systemen.

Is er iets niet zo goed aan Redirection?

De Redirection plugin is resource-intensief dat kan leiden tot uw WordPress Hosting server te vertragen.

 

Aan welke moet je de voorkeur geven? Alle plugins bieden gratis versies, maar Yoast SEO biedt meer nuttige functies in zijn gratis versie die zeker uw SEO ranking zal verbeteren. Het is geen wonder dat Yoast SEO momenteel meer dan 5 miljoen actieve installaties heeft. Het heeft robuuste SEO optimalisatie functies, vooral wanneer u de premium versie gebruikt.

Graag meer weten over SEO? Lees dan deze blog.