Wordpress update

WordPress updates. 5 vragen? 5 antwoorden.

Gebruik jij WordPress? Zorg dan dat je altijd up-to-date bent van de WordPress Updates. Bij elke nieuwe release lossen de ontwikkelaars van WordPress kleine foutjes op en verbeteren ze de prestaties. Let er dus op dat jouw website steeds up-to-date is. Maar hoe doe je dat? We geven je een antwoord op onderstaande vragen.

 

5 vragen? 5 antwoorden.

1. Waarom moet ik altijd de nieuwste versie van WordPress gebruiken?

De belangrijkste reden om altijd de nieuwste versie van WordPress te gebruiken is de beveiliging van je website.

Als er een beveiligingslek wordt gemeld, stelt WordPress alles in het werk om een update uit te brengen die dit probleem oplost. Daarom is de laatste WordPress update dus ook altijd de veiligste versie.

Extra redenen om steeds de nieuwste versie van WordPress te gebruiken:

> Het verbetert de snelheid van je website
> Je krijgt er nieuwe functies zomaar bij.
> De bestaande functies gaan nog beter werken.

2. Hoe weet ik welke WordPress versie ik nu gebruik?

Volg onderstaande 3 stappen om te weten welke versie van WordPress je nu gebruikt.

Stap 1: Log je in via de WordPress admin.
Stap 2: Scrol naar de onderkant van de pagina.
Stap 3: Zoek de zin: ‘Bedankt voor het maken met WordPress’, naast deze zin staat het versienummer dat je nu gebruikt.

3. Hoe controleer ik de WordPress updates?

Als je wil zien of er nieuwe updates van WordPress beschikbaar zijn voor jou, ga dan naar Dashboard > Updates.

Hier ga je zien of jouw WordPress up-to-date is. Als dat het geval is dan zie je een bericht dat zegt dat je de huidige versie hebt.

Als er wel een nieuwe versie beschikbaar is, zie je het bericht: ‘Er is een bijgewerkte versie van WordPress beschikbaar.’ Onder dit bericht vind je een knop Nu bijwerken.

4. Hoe kan ik veilig updaten naar de laatste versie van WordPress?

Het is belangrijk dat je een back-up maakt van je website voordat je deze gaat updaten. Dit kan je doen met een WordPress back-up plugin.

Enkele WordPress back-up plugins zijn: UpdraftPlus, BackWPup of Duplicator. Deze zijn gratis, maar er zijn nog tal van plugins die je kan gebruiken. Heb je graag hulp bij het kiezen van jouw back-up plugin? Aarzel niet om ons advies te vragen.

Als je een back-up hebt gemaakt, is updaten heel gemakkelijk. Je gaat naar Dashboard > Updates en klikt op de knop Nu bijwerken.

5. Hoe stel ik de WordPress updates automatisch in?

WordPress gaat automatisch beveiligingsupdates installeren om jouw website veilig te houden. Dat is handig. Want zo blijft je website veilig, ook als je het druk hebt of niet thuis bent.

Als je wilt dat alle WordPress updates op dezelfde manier worden afgehandeld, klik dan op de knop Dashboard > Updates > Automatische updates voor alle nieuwe versies van WordPress inschakelen. (Je kan dit op dezelfde manier ook weer terug uitschakelen.)

Automatische updates zijn handig, maar soms kunnen ze ook voor problemen zorgen. Het zou bv kunnen dat een update je website kapotmaakt. Als zo’n update automatisch gebeurt, kan het zijn dat je niet in de buurt bent om het probleem op te lossen. In sommige gevallen is het dus goed om meer controle te hebben over je updates.

Twijfel je of je deze automatische updates nu juist wél of niet aan moet zetten? Dan kan je steeds bij ons terecht voor het juiste advies.

 


In het kort: het is belangrijk om altijd de laatste WordPress update te gebruiken voor de veiligheid en prestaties van je website. Gelukkig is het gemakkelijk om te controleren welke versie je hebt en om te zien of er updates beschikbaar zijn. Vergeet niet om een back-up te maken voordat je gaat updaten en overweeg om automatische updates in te schakelen, maar wees voorzichtig, want ze kunnen soms problemen veroorzaken.