Website optimalisatie

Waarom Kiezen voor Websites op Maat voor Jouw Bedrijf?

Net zoals je een unieke sfeer verwacht in een fysieke zaak, verdient jouw online aanwezigheid dezelfde uniciteit. Dit is waar “websites op maat” om de hoek komen kijken. Net zoals je een perfect passend maatpak zou kiezen voor een speciale gelegenheid, biedt een op maat gemaakte website een digitale identiteit die volledig aansluit bij jouw bedrijfsessentie.

“One size fits all” is niet altijd de beste keuze als het om websites gaat.

 

Voordelen van Websites op Maat

In een markt met concurrenten op elke hoek van de straat, is het geen verrassing dat op maat gemaakte websites een steeds grotere rol spelen voor bedrijven die eruit willen springen. Je bedrijf moet een persoonlijke website hebben om het verschil te kunnen maken tussen alle concurrentie.

1.     Unieke Identiteit en Branding

Jouw bedrijf heeft een persoonlijkheid en een verhaal dat het uniek maakt. Een op maat gemaakte website fungeert als een canvas waarop jouw identiteit wordt geprojecteerd. Van kleurenschema’s tot lay-out, elke pixel kan worden aangepast om je merkwaarden en stem perfect weer te geven. Terwijl template-gebaseerde websites vaak vastzitten in generieke ontwerpen, geeft maatwerk je de creatieve vrijheid om een online aanwezigheid te creëren die opvalt en een onvergetelijk indruk achterlaat.

2.     Volledige Functionaliteit en schaalbaarheid

Elk bedrijf heeft unieke behoeften als het gaat om functionaliteit. Een op maat gemaakte website kan worden gebouwd om naadloos te voldoen aan deze eisen, zonder de beperkingen die vaak voorkomen bij templates. Of het nu gaat om complexe e-commercefuncties, specifieke formulieren of geïntegreerde boekingssystemen, maatwerk geeft je de mogelijkheid om een website te creëren die niet alleen aan je huidige behoeften voldoet, maar ook klaar is voor toekomstige groei. WordPress is ideaal voor groeiende bedrijven, omdat de websites steeds modulair zijn.

3.     Optimale Gebruikerservaring

Een website moet niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk. Met een op maat gemaakte website kan je de gebruikerservaring afstemmen op de behoeften en verwachtingen van jouw doelgroep. Elk element wordt ontworpen met het oog op de gebruiker, wat resulteert in een aangename reis door jouw online platform. Templates kunnen daarentegen resulteren in een minder samenhangende gebruikerservaring, aangezien ze niet specifiek zijn ontworpen voor jouw doelgroep.

In  webdesign is één maat zeker niet voor iedereen geschikt. Kiezen voor een op maat gemaakte website betekent dat jouw online aanwezigheid net zo uniek en krachtig is als jouw bedrijf zelf.

 

Concreet

Websites op Maat

D&D electro

De vorige website van D&D electro was gebouwd in 2016. Een tijd waarin de kerncentrales in Belgie nog op volle toeren werkten, er geen sprake was van een capaciteitstarief en Corona was nog gewoon een biermerk was. Sinds 2016 biedt David ook héél wat andere activiteiten aan: van domotica tot het plaatsen van oplaadpalen voor elektrische auto’s.

De evolutie was helaas niet zichtbaar op de oude website. Het was heel moeilijk om aanpassingen door te voeren en de bestaande informatie was al snel achterhaald.

Als lokaal webdesign bureau zorgden we ervoor dat D&D electro makkelijk de website kan aanpassen wanneer er nieuwe producten of diensten worden toegevoegd. Daarnaast is de website nu visueel aantrekkelijker dan voordien.

Fietsen Kerkhofs

Toen we de oude website van Kerkhofs vergeleken met de huisstijl van de winkel, viel het ons op dat de website niet overeenkwam met de rest. Dus, gaven we de website een volledige make-over. We zorgden ervoor dat de uitstekende recensies van Kerkhofs beter zichtbaar waren. Goede reviews is iets waar je trots op mag zijn!

Bekijk ons portfolio voor meer voorbeelden.

 

fietsen Kerkhofs mockup

Het digitale landschap verandert voortdurend. Een op maat gemaakte website biedt een krachtige oplossing die je onderscheidt van de massa. Jouw unieke identiteit, functionaliteiten en groeiambities verdienen een digitale weerspiegeling die specifiek voor jou is ontworpen.

 

Lees meer over onze aanpak:

Persoonlijke aanpak

Interactieve aanpak

Transparante communicatie

Nazorg en opvolging

Klaar voor jouw eigen website?

Jouw sterk digitaal verhaal begint bij ons.