Het belang van een mobielvriendelijke website

Het belang van een mobielvriendelijke website

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon om online te surfen. Als je website niet gebruiksvriendelijk is op mobiele apparaten, zal je klanten mislopen en bij gevolg zal je minder winst maken. In deze blog bekijken we waarom een responsief ontwerp belangrijk is en hoe je aan die mobielvriendelijke website kan beginnen.

 

Mobiel is een must

Optimalisatie voor mobiele apparaten is tegenwoordig geen optie, maar eerder een noodzakelijkheid. Steeds meer mensen internetten op hun smartphone of tablet in plaats van op hun desktop of laptop.

Als je website niet goed werkt op mobiele apparaten, kan dit leiden tot frustratie bij bezoekers en kunnen ze geneigd zijn om je website te verlaten en naar een concurrent te gaan die wel een mobielvriendelijke website heeft.

Een mobielvriendelijke website kan ook bijdragen aan het verbeteren van de conversie, omdat bezoekers gemakkelijker kunnen navigeren en informatie kunnen vinden op je website. Door een website te hebben die goed werkt op mobiele apparaten, vergroot je dus niet alleen de kans op meer bezoekers, maar ook op meer leads, klanten en omzet.

SEO

Een mobielvriendelijke website zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar heeft ook een positieve invloed op je zoekmachine optimalisatie (SEO). Google waardeert mobielvriendelijke websites hoger en geeft deze voorrang in de zoekresultaten. Dit betekent dat als je website niet mobielvriendelijk is, je minder zichtbaar bent voor potentiële klanten en dus minder kans maakt om gevonden te worden.

Wil je graag meer weten over SEO? Maak dan even een tussenstop in deze blog.

Hoe begin ik eraan?

  1. Gebruik een responsief ontwerp

Een responsief ontwerp past de layout en het uiterlijk van je website aan op basis van de grootte van het scherm.

  1. Maak je tekst leesbaar zonder zoom

Zorg ervoor dat je tekst op mobiele apparaten leesbaar is zonder dat de gebruiker moet zoomen.

  1. Verminder de grootte van afbeeldingen

Een mobiel apparaat heeft een kleiner scherm, de afbeeldingen hoeven dus niet zo groot te zijn.

  1. Vermijd overbodige functies

Mobiele apparaten hebben vaak beperkte prestaties en middelen. Overbodige functies zoals animaties zullen de website trager maken.

  1. Test op verschillende mobiele apparaten

Om er zeker van te zijn dat je website goed werkt, kan je ze best testen op verschillende mobiele apparaten met verschillende schermgroottes.

Wanneer je klaar bent met je website kan je deze altijd nakijken via een tool die de snelheid van je website nakijkt. Google’s PageSpeed Insights geeft je de resultaten op zowel mobiel als op desktop.

In conclusie, je website voor mobiele apparaten optimaliseren is van cruciaal belang voor de groei en prestaties van je bedrijf. Het zorgt voor een betere gebruikerservaring, verbeterde SEO en een groter bereik onder potentiële klanten.