Sociale media

Wat is de beste tijd om te posten op sociale media in 2023?

Ontdek het geheim achter succesvolle sociale media posts. Uit het recente onderzoek van Coosto hebben we waardevolle inzichten gekregen over de beste tijden om op sociale media te posten. Benieuwd naar wat we hebben ontdekt? Lees verder!

Timing is (not) everything

Het tijdstip waarop je een social media post plaatst, heeft invloed op het succes ervan. Maar, een succesvolle sociale media post heeft meer nodig dan alleen een goede timing. Content and quality is everything.

Hoewel er algemene richtlijnen zijn over de beste momenten om te posten, is het beter om om zelf te experimenteren en te ontdekken wanneer jouw doelgroep het meest actief is.

Het ideale tijdstip om te posten is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de markt waarin je actief bent, de kenmerken van jouw doelgroep en het specifieke doel dat je wilt bereiken. Soms is het effectiever om te posten wanneer er minder concurrentie actief is, terwijl andere keren juist het posten op drukkere momenten beter kan zijn.

Consistency is key

Als er één ding is waar elke social media professional het over eens is, dan is het wel “consistenty is key”. Als je regelmatig op het scherm van je doelgroep komt, bouw je aan een sterke online aanwezigheid. Zo wordt je misschien een top-of-mind merk

Waarom is consistentie zo belangrijk?

  1. Het helpt bij het opbouwen van vertrouwen en betrokkenheid bij je doelgroep.
  2. Als je consistent waardevolle content deelt, dan weten je volgers wat en wanneer ze je kunnen verwachten.
  3. Algoritmes geven vaak de voorkeur aan accounts die regelmatig actief zijn. Consistentie zorgt dus ook voor meer zichtbaarheid.
  4. Door consistent te zijn in je tone of voice, visuele stijl en berichtgeving, creëer je een consistente merkidentiteit die je onderscheidt van anderen.

Meer over de kracht van consistentie? Lees het hier.

De verschillende sociale media

Instagram

Wil je jouw publiek bereiken op instagram? Coosto onthult in hun onderzoek enkele interessante inzichten. Volgens hun bevindingen is het optimaal om op zondag om 15:00 uur te posten, gevolgd door dinsdag om 19:00 uur en zaterdag tussen 20:00 en 22:00 uur.

In het onderzoek van vorig jaar kwam ernaar boven dat je best tijdens de kantooruren kon plaatsen. Dit jaar zien we het tegenovergestelde. De weekends en avonden zijn toch nét iets interessanter.

Facebook

Uit het onderzoek van Coosto blijkt dat dinsdag de ideale dag is om op Facebook te posten. Maar ook zaterdag om 8:00 uur of op maandag tussen 8:00 en 17:00 uur zijn momenten met een verhoogde interactie. Vergeet niet, interactie is de sleutel tot succes. Ga de dialoog aan met je doelgroep, stimuleer betrokkenheid en zie hoe het Facebook-algoritme je beloont met betere resultaten.

Linkedin

Volgens Coosto blijkt dat dinsdag en donderdag de ideale dagen zijn om op LinkedIn te posten. Probeer eens te plaatsen op donderdag om 15:00 uur of op vrijdag tussen 9:00 en 11:00 uur. Het verbaast ons niet dat LinkedIn minder actief is tijdens het weekend, omdat het toch eerder een zakelijk platform is. We zien dat er piekmomenten zijn in de ochtend, tussen 9:00 en 11:00 uur, en direct na de lunch. Dus plan je LinkedIn-posts strategisch in en maak gebruik van de tijden waarop jouw doelgroep het meest actief is.

 

De sleutel tot succes op sociale media is niet alleen timing, maar het helpt zeker wel. In deze blog gaven we enkele tijdstippen die voor meer interacties kunnen zorgen, maar het blijft hier belangrijk om te weten dat dit slechts richtlijnen zijn.

Onthoud dat interactie met je doelgroep essentieel is om betere resultaten te behalen. Experimenteer, analyseer en pas je strategie aan om optimaal te profiteren van de tijdstippen waarop jouw doelgroep het meest actief is. Succes!