website updaten

Waarom jouw website updaten belangrijk is

Je website is een belangrijk visitekaartje van je bedrijf. Het is vaak het eerste contactpunt met potentiële klanten en bepaalt hun eerste indruk van je onderneming. Daarom mag je zeker niet achterlopen op de feiten. Je website updaten zorgt ervoor dat ze fris en aantrekkelijk blijft.


Tijd voor een website update?

Maar hoe weet je wanneer het tijd is voor een update? Hier zijn enkele tekenen dat je site een nieuwe look nodig heeft:

  1. Verouderd ontwerp: Als je website er gedateerd uitziet en niet meer voldoet aan de moderne ontwerptrends, is het hoog tijd voor een update. Een fris en eigentijds ontwerp zal je merk uitstraling verbeteren en een positieve indruk achterlaten bij je bezoekers.
  2. Slechte gebruikerservaring: Als je merkt dat bezoekers moeite hebben om door je website te navigeren, belangrijke informatie niet kunnen vinden of lang moeten wachten op laadtijden, is het tijd om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
  3. Niet mobielvriendelijk: Het grootste deel van alle zoekopdrachten gaan via een mobiel apparaat. Als je site niet mobielvriendelijk is, loop je het risico potentiële klanten te verliezen die je website via hun mobiele apparaten bezoeken. Nakijken hoe jouw website het doet? Gebruik de PageSpeed insights van Google.
  4. Verouderde inhoud: Als je website verouderde of niet-relevante inhoud bevat, kan dit afbreuk doen aan je geloofwaardigheid. Regelmatig nieuwe en relevante inhoud toevoegen, zoals blogposts, nieuwsartikelen of productupdates, houdt je website actueel en boeiend voor je bezoekers.
  5. Trage laadtijden: Niets is zo frustrerend als een trage website. Bezoekers hebben weinig geduld en zullen snel afhaken als je site langzaam laadt. Onderzoek toont aan dat de gemiddelde bezoeker ongeveer 2 seconden geduld heeft voor een website die laadt. Nakijken hoe jouw website het doet? Gebruik de PageSpeed insights van Google.
  6. Onduidelijke Call to action: Een duidelijke call to action (CTA) is essentieel om bezoekers aan te moedigen actie te ondernemen op je website. Als je CTA’s onduidelijk zijn of niet opvallen, loop je het risico dat bezoekers je website verlaten zonder te converteren naar klanten.
  7. Je website is niet vindbaar in Google: Als je website niet goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google, mis je kansen om nieuwe klanten aan te trekken. Een lage ranking in zoekresultaten betekent dat potentiële klanten je website niet kunnen vinden wanneer ze naar relevante producten of diensten zoeken.
SEO

Door je website regelmatig te updaten en te zorgen voor een frisse look, kun je een positieve indruk achterlaten bij je bezoekers en je online aanwezigheid versterken. Een modern en goed functionerende website is een belangrijke troef voor het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten.

Heeft jouw website een update nodig?

We helpen je graag verder!