Website vernieuwen

Wanneer moet je je website vernieuwen?

Je hebt al een tijdje een website voor je bedrijf, en die heeft goed gewerkt. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om je website te vernieuwen? Technologie en online trends evolueren voortdurend, en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft om te voldoen aan de verwachtingen van je bezoekers en concurrentie voor te blijven. Hier zijn enkele tekenen dat het tijd is om je website te vernieuwen:

 

1. Je Website Is Visueel Verouderd

Een van de meest voor de hand liggende tekenen is wanneer je website er visueel verouderd uitziet. Als het ontwerp, de kleuren en de lay-out niet meer in lijn zijn met de huidige designtrends, kan dit bezoekers afschrikken. Een fris en eigentijds ontwerp kan de uitstraling van je merk aanzienlijk verbeteren.

 

2. Lange Laadtijden

Niets jaagt bezoekers sneller weg dan een website die traag laadt. Als je merkt dat je website langzaam is, kan dit te wijten zijn aan verouderde technologie of te veel ongeoptimaliseerde inhoud. Een laadtijd van meer dan 2 seconden is al voldoende om je bezoeker weg te jagen. Wil je de laadtijd van je website checken? Google heeft hier een handige tool voor: Google PageSpeed Insights.

 

3. Niet Mobielvriendelijk

Met het groeiende aantal mobiele gebruikers is het belangrijk dat je website goed werkt op smartphones en tablets. Als je website niet mobielvriendelijk is en niet goed wordt weergegeven op deze apparaten, loop je het risico potentiële klanten te verliezen. Google hecht veel waarde aan mobielvriendelijke website, en zal deze altijd hoger ranken dan websites die niet mobielvriendelijk zijn.

 

4. Verouderde Inhoud

Als de inhoud van je website verouderd is en niet langer relevant is voor je doelgroep, kan dit een negatieve invloed hebben op je geloofwaardigheid. Regelmatig nieuwe en relevante inhoud toevoegen, zoals blogposts of updates, houdt je website actueel en boeiend voor je bezoekers.

 

5. Slechte Gebruikerservaring

Een slechte gebruikerservaring kan bezoekers ontmoedigen om op je website te blijven. Dit kan variëren van onduidelijke navigatie tot gebroken links of ontbrekende pagina’s. Een gebruiksvriendelijke website is essentieel om bezoekers tevreden te houden.

 

6. Dalende Zoekmachine Rankings

Als je merkt dat je website begint te dalen in zoekmachine rankings, kan dit een teken zijn dat je site verouderd is en niet langer voldoet aan de SEO-standaarden. Een geoptimaliseerde website is belangrijk om hoog te scoren in zoekmachines.

 

7. Veranderende Bedrijfsdoelen

Bedrijven evolueren en hun doelen veranderen mee. Als je merkt dat je website niet langer aansluit bij de huidige doelstellingen van je bedrijf, is het tijd voor vernieuwing.

Samenwerken met Creativitijd?

Jouw sterk digitaal verhaal begint bij ons.