Lokale SEO

Waarom lokale SEO?

Lokale SEO is een onmisbaar instrument voor bedrijven. Lokale zoekmachineoptimalisatie richt zich specifiek op de online zichtbaarheid verbeteren voor lokale doelgroepen. Maar waarom is lokale SEO zo belangrijk?  

1.       Nabijheid wint

Lokale SEO legt de nadruk op het verschijnen in zoekresultaten wanneer mensen zoeken naar producten of diensten in hun directe omgeving. Nabijheid wint als het gaat om consumentenkeuzes, en lokale SEO plaatst jouw bedrijf voor de ogen van potentiële klanten.

2.       Geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf (GMB)

Een geoptimaliseerd Google Mijn Bedrijf-profiel is een van de belangrijkste aspecten in lokale zoekresultaten. Het toont cruciale informatie, zoals openingstijden, locatie en recensies, en vergroot de kans dat jouw bedrijf wordt opgemerkt.  

Belangrijkste kenmerken van Google Mijn Bedrijf

  1. Bedrijfsinformatie: GMB geeft je de mogelijkheid om cruciale informatie over je bedrijf te verstrekken, zoals naam, adres en contactgegevens. Deze gegevens verschijnen direct in de zoekresultaten wanneer iemand zoekt naar jouw bedrijf.
  2. Openingstijden: Door de openingstijden te vermelden geef je potentiële klanten duidelijkheid over wanneer ze jouw bedrijf kunnen bezoeken.
  3. Reviews en beoordelingen: Klantrecensies spelen een belangrijke rol in de besluitvorming van consumenten. GMB toont beoordelingen direct in de zoekresultaten, waardoor ze een invloed hebben op de reputatie van je bedrijf.
  4. Foto’s en video’s: Je kan visuele elementen toevoegen, zoals foto’s van je bedrijf, producten of diensten. Dit geeft potentiële klanten een voorproefje van wat ze mogen verwachten.
  5. Google Maps integratie: GMB is nauw geïntegreerd met Google Maps, waardoor jouw bedrijf gemakkelijk vindbaar is voor mensen die lokale zoekopdrachten uitvoeren.
  6. Posts en updates: Via GMB kun je posts en updates delen, vergelijkbaar met sociale media. Dit stelt je in staat om actuele informatie, aanbiedingen of evenementen te communiceren. Deze functie wordt niet zo vaak gebruikt.
 

3.       Mobiel Gebruik Domineert

Mensen gebruiken vaak hun smartphone om lokale bedrijven te vinden, terwijl ze onderweg zijn. Een effectieve lokale SEO-strategie zorgt ervoor dat jouw onderneming bovenaan de lijst staat.

4.       Concurrentievoordeel

Lokale SEO biedt een kans voor kleinere bedrijven om de concurrentie aan te gaan met grotere spelers. Een goed geoptimaliseerde lokale aanwezigheid kan resulteren in betere zichtbaarheid, zelfs boven nationale merken.

5.       Bevordering van Fysieke Bezoeken

Lokale SEO gaat verder dan online zichtbaarheid; het is vooral de bedoeling om fysieke bezoeken te stimuleren. Door gebruik te maken van tactieken zoals lokale zoekadvertenties, trek je daadwerkelijk mensen naar je fysieke winkel.

6.       Groeiende Relevantie van Lokale Zoekopdrachten

Het aantal mensen dat zoekt naar “in de buurt van mij” of “in [stad]” groeit geleidelijk. Lokale SEO zorgt ervoor dat jouw bedrijf relevant is voor deze zoekopdrachten en dat je wordt getoond aan degenen die op zoek zijn naar lokale oplossingen.

Samenwerken met Creativitijd?

Jouw sterk digitaal verhaal begint bij ons.