dingen waar je op moet letten wanneer je een webdesigner kiest

6 dingen waar je op moet letten wanneer je een webdesigner kiest

Een website laten is een cruciale stap voor de ontwikkeling van je bedrijf. De juiste webdesigner kiezen is hier stap 1. Maar de markt van webdesigners is groot, daarom stelden we een lijst op met belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je een webdesigner kiest.

6 dingen waar je op moet letten als je een webdesigner kiest

1. Ervaring

Je gaat best op zoek naar een ontwerper die al ervaring heeft met projecten die vergelijkbaar zijn met wat jij nodig hebt. Op die manier kan de webdesigner zelf beter aangeven wat een website of webshop succesvol maakt.

2.  Portfolio

Als je bewijs wil zien van de ervaring van de webdesigner dan kan je die meestal op hun website vinden onder de noemer “projecten”, “realisaties” of “referenties”. Hier krijg je een goed beeld van wat de ontwerper kan, zo weet je wat je mag verwachten. In de realisaties vindt je missschien zelf inspiratie, dan kan je aangeven welke aspecten je leuk vindt en ook op jouw website of webshop wil.

Nieuwsgierig naar ons portfolio? Bekijk het hier!

3. Reputatie

Jammer genoeg zijn er webdesigners die niet de beste reputatie hebben. Ze leveren het project maar half af, ze zijn duur, ze zijn niet bereikbaar. Om deze problemen te voorkomen ga je best eerst eens kijken bij de reviews van andere klanten. Vraag eventueel referenties aan de webdesigner zodat je eens kan gaan rondvragen.

4. Budget

Natuurlijk is budget ook een belangrijke factor die je moet overwegen. Het is hier wel belanrgijk om op de hoogte te zijn van de gemiddelde prijzen. Je kan maar moeilijk een website verwachten voor een appel en een ei. Bespreek op voorhand de prijzen met de webdesigner en vraag hiervan een offerte. Zo weet je wat je voor welke prijs kan verwachten.

5. Tijdsperiode

Het is belangrijk om een tijdsperiode af te spreken voor het project. Bespreek hoe lang het duurt voordat het project af is. Zorg ervoor dat de tijdsperiode realistisch is en dat je voldoende tijd hebt om feedback te geven en wijzigingen aan te brengen als dat nodig is.

6. Communicatie

Communicatie is key. Kies voor een webdesigner die transparant is in hun communicatie en zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt. Zo kan je verrassingen voorkomen.

Als je rekening houdt met bovenstaande punten, dan mag je gerust zijn dat jouw ideale website of webshop werkelijkheid wordt. En daarmee is het eerste hoofdstuk van je digitaal verhaal geschreven.

Is Creativitijd de webdesigner die jij zoekt?