Verminder het aantal reviews op je website

Reviews op je website

Heb je een sectie op je website voor reviews? Dat is een goed idee! Reviews op je website tonen verhoogt het vertrouwen en de conversies en biedt sociale bewijskracht.

De voordelen van reviews op je website

Reviews op je website zijn een goed idee omdat ze potentiële klanten helpen bij het nemen van een beslissing over het al dan niet aankopen van jouw product of dienst. Reviews bieden sociale bewijskracht en verhogen het vertrouwen van bezoekers in jouw bedrijf. Door het delen van positieve ervaringen van andere klanten kan je de bezoeker overtuigen om ook tot een aankoop over te gaan. Bovendien kunnen reviews je helpen om te begrijpen wat klanten waarderen aan jouw producten of diensten en wat er eventueel verbeterd kan worden. Op die manier kan je jouw bedrijf verder ontwikkelen en klanten beter bedienen.

Maar, 

Helaas brengen reviews ook extra data met zich mee, wat de laadsnelheid van je website kan beïnvloeden als je een pagina vol met reviews hebt. Een pagina met veel reviews kan traag laden en dit kan leiden tot frustratie bij de bezoeker, wat op zijn beurt kan leiden tot een lagere conversieratio. Om dit te voorkomen, kun je overwegen om alleen de belangrijkste reviews op je website te plaatsen. Hierdoor wordt het aantal elementen dat geladen moet worden verkleind en verkort je de laadtijd.

Als je toch alle reviews wilt publiceren, verdeel ze dan over meerdere pagina’s. Op deze manier hoeft de bezoeker niet te veel data tegelijk te laden en blijft de laadtijd snel, wat de gebruikerservaring verbetert en een hogere conversieratio kan opleveren.

Hoe zet je reviews op je website?

Om Google reviews op je website te zetten, kun je gebruik maken van de plugin ‘Plugin for Google reviews‘. Deze plugin is gemakkelijk te installeren en biedt zowel een gratis als een premium versie. Met behulp van deze plugin houdt je de score van je Google reviews altijd up-to-date en er is een handige knop beschikbaar waarmee bezoekers meteen een review kunnen schrijven.

Hoe kan je jouw klanten aanmoedigen om een review te schrijven?

Een belangrijke stap bij het opnemen van klantbeoordelingen op uw website is het verzamelen van die beoordelingen. Hier zijn enkele tips om je klanten aan te moedigen een review te schrijven:

  1. Klanten rechtstreeks vragen
    Dit kan door middel van een enquête, een feedbackformulier of een e-mail na aankoop. Het voordeel hiervan is dat u direct feedback krijgt van uw klanten en specifieke problemen of zorgen kunt aanpakken.
  2. Aanbieden van incentives
    Dit kan variëren van kortingen op toekomstige aankopen tot cadeaubonnen. Het voordeel hiervan is dat klanten worden aangemoedigd om feedback te geven en om nog eens terug te komen naar je bedrijf.
  3. Gebruikmaken van reviewplatforms van derden
    Er zijn verschillende platforms van derden beschikbaar, zoals Yelp, Google en TripAdvisor. Door uw bedrijf op deze platforms te vermelden, kunt u beoordelingen verzamelen van klanten die uw bedrijf hebben gebruikt of bezocht. Het voordeel hiervan is dat deze beoordelingen vaak een groot publiek bereiken en een breed bereik hebben.

Hoe antwoordt je het best op reviews?

Het is belangrijk om te reageren op zowel positieve als negatieve beoordelingen van klanten. Op positieve beoordelingen reageren bevorderd de klantenbinding en kan zelfs leiden tot meer positieve beoordelingen. Op negatieve beoordelingen reageren is ook van groot belang omdat het de kans geeft om eventuele problemen op te lossen en je reputatie te verbeteren.

Het is belangrijk om dit op een professionele en behulpzame manier te doen. Begin met de klant te bedanken voor zijn of haar feedback en laat zien dat je waarde hecht aan hun mening. Als de beoordeling negatief is, bied dan je oprechte excuses aan en geef aan dat je actie zult ondernemen om het probleem op te lossen. Probeer altijd een oplossing te bieden en bied aan om eventuele verdere vragen of problemen via een privébericht te bespreken.

Door op een positieve en professionele manier te reageren op beoordelingen, kunt u het vertrouwen van uw klanten vergroten en laten zien dat u hun feedback serieus neemt.

 

Dus, reviews? Ja, zeker doen! Overweeg wel om het aantal reviews dat je toont te beperken om de laadsnelheid van je website niet te beïnvloeden, want een snelle website is ook veel waard!