Server-level caching

Server-level caching

Server-level caching houdt in dat de uitkomst van PHP-operaties, database-query’s en andere inhoud opgeslagen wordt in de server RAM. Wanneer een andere bezoeker dezelfde pagina opent, wordt de inhoud uit het geheugen geserveerd zonder dat er een verbinding met de webserver nodig is. Hierdoor wordt de snelheid van de website significant verhoogd.

Hoe doe ik dat?

Er zijn verschillende manieren om server-level caching in te stellen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van NGINX als een reverse proxy of door een speciale WordPress-plugin te gebruiken.

  1. W3 Total Cache

Deze plugin heeft meerdere functionaliteiten zoals, minificatie, CDN integratie en verschillende vormen van cache. Het nadeel aan deze tool is dat ze best ingewikkeld is om in te stellen, dus neem zeker je tijd als je deze wil gebruiken.

  1. WP Fastest Cache

Deze is een simpelere tool dan de vorige. Ze heeft minder opties op vlak van caching, maar biedt ook minificatie en GZIP compressie.

Versnelde laadtijd

Afhankelijk van je website, kun je door het gebruik van server-level caching je laadtijd verminderen van 2-3 seconden naar slechts 0,5 seconden. Daarnaast verhoogt deze caching-service ook de hoeveelheid verkeer die je op je account kunt verwerken.

 

Zin in meer informatie over caching? Bekijk dan deze blog!

In conclusie is het gebruik maken van server-level caching een uitstekende manier om de prestaties en snelheid van je WordPress-website te verbeteren. Het vermindert de laadtijd en verhoogt de hoeveelheid verkeer die je kunt verwerken, waardoor je website een verbeterde gebruikerservaring biedt.