Ruim regelmatig je plugin-database op

Ruim regelmatig je plugin-database op

Hoewel plugins nuttig kunnen zijn om extra functionaliteiten aan je website toe te voegen, kunnen ze ook zorgen voor rommel in je database wanneer ze verwijderd worden. Dit gebeurt omdat de meeste plugins de plugin-bestanden verwijderen, maar de tabellen met verschillende instellingen die ze hebben gebruikt, achterlaten.

 

Opruimen!

Je plugin-database regelmatig op ruimen, heeft verschillende voordelen:

  1. Verbeterde prestaties: Als je te veel plugins hebt geïnstalleerd die niet worden gebruikt, kunnen ze je website vertragen en de laadtijd van je website vertragen. Door ongebruikte plugins te verwijderen, kan je de prestaties van je website verbeteren.
  2. Beveiliging: Verouderde en ongebruikte plugins kunnen de veiligheid van je website in gevaar brengen, omdat hackers kunnen proberen om toegang te krijgen tot je website via kwetsbaarheden in deze plugins. Het is belangrijk om je plugin-database regelmatig op te schonen en alleen de plugins te gebruiken die je nodig hebt en die regelmatig worden bijgewerkt.
  3. Overzichtelijkheid: Hoe meer plugins je hebt geïnstalleerd, hoe moeilijker het kan zijn om bij te houden welke plugins worden gebruikt en welke niet. Door alleen de plugins te gebruiken die je nodig hebt en door je plugin-database regelmatig op te ruimen, kan je je website georganiseerd en overzichtelijk houden.

 

Hoe begin ik eraan?

De makkelijkste en efficientste manier om de database op te ruimen is via een plugin. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. WP-Optimize

Deze tool ruimt je databank automatisch op. Ze verwijderd niet alleen de ongebruikte data, maar ze maakt tabellen compacter en houdt back-ups bij.

  1. WP-Sweep

WP-Sweep een simpele plugin die enkel dient om ongebruikte data te verwijderen. Door de beperkte functie heeft deze plugin weinig data. Dat betekend dat ze de website niet vertraagd.

  1. WP Clean up Optimizer

Voor de tool begint met opruimen, krijg je een overzicht te zien met wat er wordt opgeruimd, zo worden er geen fouten gemaakt. Deze plugin kan naast je databank opruimen ook de data minificeren.

 

Nog niet genoeg van plugins? Bekijk dan deze blogs:

Kies bewust je plugins.

Houd je plugins up-to-date.

 

Dus, maak regelmatig tijd vrij om je database op te ruimen en zorg ervoor dat je website altijd snel en optimaal werkt!