Veel voorkomende problemen bij een trage website

5 veelvoorkomende problemen bij een trage website

Blijven de klanten maar niet plakken op je website? In de wereld van het internet is snelheid alles. Trage websites kunnen frustrerend zijn en ze kunnen veel problemen veroorzaken voor zowel gebruikers als website-eigenaren. In deze blogpost bespreken we drie belangrijke gevolgen van een trage website en hoe je jouw website sneller kan maken.

Help! Ik heb een trage website?

Een prestatietest is een goede manier om je trage website te beoordelen. Een eenvoudige manier om dit te doen is via de PageSpeed tool van Google. Wanneer deze problemen aangeeft is het hoogstwaarschijnlijk dat een van deze puntjes die moeilijkheden met zich meebrengen:

 • Te grote niet-geoptimaliseerde afbeeldingen
  • Ga eens door je afbeelding. Zijn er die enorm groot zijn? Of misschien zelf onnodig. Vervang ze of haal ze van je website. Zo moet er al een hoop minder data geladen worden.
 • Verouderde PHP-versie
  • Het internet is contant in verandering, het dus ook belangrijk dat al je software mee is.
 • Veeleisend thema
  • Gecompliceerde thema’s brengen veel data met zich mee. Dit zorgt ervoor dat de laadtijd langer wordt.
 • Te veel niet-geoptimaliseerde plugins
  • Ga eens door alle plugins die op je website staan en gooi alle overbodige plugins eruit. Hierdoor moet er weer minder data geladen worden.
 • Het datacentrum ligt te ver van de bezoekers
  • Het beste is om altijd een datacentrum te zoeken dat dicht bij je doelgroep ligt, hierdoor kan er minder storing voorvallen.

De gevolgen

Verhoogde bouncepercentages

Wanneer een website te langzaam laadt, zijn gebruikers sneller geneigd om de site te verlaten voordat deze is geladen. Dit wordt een bounce genoemd. Een hoog bouncepercentage is een van de belangrijkste problemen met trage websites. Wanneer gebruikers niet lang op een website blijven, kan dit de reputatie van de website en zelfs de zoekmachineranglijst schaden.

Verminderde gebruikerstevredenheid

Een ander probleem met trage websites is de verminderde gebruikerstevredenheid. Gebruikers verwachten dat websites snel en soepel laden. Wanneer een website te langzaam laadt, kunnen gebruikers gefrustreerd raken en hun geduld verliezen. Dit kan leiden tot een negatieve perceptie van de website en het bedrijf erachter. Gebruikers zijn minder snel geneigd om terug te keren naar een trage website in de toekomst.

Slechte Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Naast het feit dat een trage website zorgt voor een slechte gebruikerservaring, heeft het invloed op de positie van uw website in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Zoekmachines houden van snelle websites en rangschikken deze hoger in de resultaten.

Daarnaast hebben trage laadtijden op uw website ook een negatieve invloed op de gebruikerservaring van mobiele apparaten. Mobiele internetgebruikers hebben vaak een lagere internetsnelheid dan desktopgebruikers, waardoor een trage website nog meer problemen kan veroorzaken voor mobiele gebruikers. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website niet alleen snel laadt op desktops, maar ook op mobiele apparaten.

Negatieve invloed op conversies

Trage websites hebben ook een negatieve invloed op conversies. Wanneer een website te langzaam laadt, kunnen gebruikers hun interesse verliezen en hun winkelwagentje achterlaten. Dit leidt tot verloren verkopen en omzet.

In de wereld van het internet is snelheid alles. Trage websites kunnen frustrerend zijn en veel problemen veroorzaken voor zowel gebruikers als website-eigenaren. In deze blogpost hebben we de gevolgen van trage websites besproken en enkele tips gegeven om je website sneller te maken.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat trage websites een negatieve invloed kunnen hebben op de gebruikerservaring, zoekmachineoptimalisatie en conversies. Door te investeren in de snelheid van je website, kun je de reputatie van je website en bedrijf verbeteren, en verloren verkopen en omzet voorkomen.

Neem de tijd om de snelheid van je website te evalueren en te verbeteren, zodat je bezoekers een optimale ervaring hebben. Door prioriteiten te stellen en enkele eenvoudige stappen te volgen, kun je de prestaties van je website verbeteren en je doelen bereiken.