PHP, CDN, SSL en HTTP/2, waarom zijn ze belangrijk?

PHP, CDN, SSL en HTTP/2, waarom zijn ze belangrijk?

De technologische wereld van vandaag beweegt zich snel vooruit en het is belangrijk om daarop in te spelen voor een optimale website-prestatie. Voor WordPress-websites is het belangrijk om de nieuwste PHP-versie te gebruiken, een CDN (content delivery network) in te schakelen, SSL te gebruiken en HTTP/2 te benutten.

PHP en OPcache

Laten we beginnen met PHP. Elke nieuwe versie van PHP introduceert verbeteringen in snelheid en beveiliging. Het is een must om de nieuwste versie gebruiken die goed werkt met uw website. Met de PHP 7-tak profiteer je van zogenaamde OPcache, die de gecompileerde resultaten van verschillende scripts op je account opslaat voor een supersnelle uitvoering. Het is wel belangrijk om te controleren of uw plugins en thema die versie ondersteunen.

CDN

Een andere manier om de prestaties van uw website te verbeteren, is door een CDN (content delivery network) in te schakelen. CDN-providers kopiëren uw website op meerdere host-nodes. Wanneer een bezoeker een URL aanvraagt, wordt deze van de dichtstbijzijnde host-node geserveerd in plaats van vanaf de centrale server.

SSL en HTTP/2

Beveiliging is erg belangrijk voor uw website en uw bezoekers. SSL beschermt uw bezoekers door alle informatie tussen de browser en de server te versleutelen, wat extra beveiliging biedt voor uw gebruikers en hun gegevens. Het is essentieel voor e-commerce-websites en sites die gevoelige gegevens verwerken en het is sterk aanbevolen voor alle andere websites.

Vroeger vertraagde een SSL-certificering uw website, maar dat is niet meer het geval. Als je een server heeft die HTTP/2 ondersteunt en een werkend SSL-certificaat, zal uw verkeer via HTTP/2 gaan.

 

In conclusie, door de nieuwste PHP-versie te gebruiken, een CDN in te schakelen en SSL te gebruiken, kunt u de prestaties en beveiliging van uw WordPress-website aanzienlijk verbeteren.