Online adverteren

Online adverteren: do’s en don’ts

Online adverteren is een groot onderdeel geworden van marketingstrategieën voor bedrijven van alle groottes, zeker als je snel verkeer naar je website/bedrijf wil genereren. Met het brede scala aan platforms en tools is het cruciaal om verstandig door dit landschap te navigeren. Om het meeste te halen uit je inspanningen voor online adverteren, zijn hier enkele dos en don’ts om in gedachten te houden:

 

Do’s

1. Duidelijke doelstellingen stellen

Definieer voordat je een online advertentiecampagne start, heldere en meetbare doelstellingen. Bv. Merkbekendheid vergroten, leads genereren of verkopen stimuleren, goed gedefinieerde doelen zullen je strategie leiden. Probeer deze dan ook te definiëren binnen een bepaalde tijdsperiode en plak er cijfers op. Met andere woorden maak gebruik van SMART-doelstellingen.

 

2. Ken je doelgroep

Begrijp de demografie, interesses en online gedrag van je doelgroep. Pas je advertentie-inhoud aan om resonantie te vinden bij je publiek. Hierdoor vergoot je de kans op betrokkenheid en conversie.

 

3. Kies het juiste platform

Selecteer online advertentieplatforms die passen bij je bedrijf en doelgroep. Bijvoorbeeld: Facebook, Instagram, LinkedIn of zoekmachinemarketing.

 

4. Overtuigende advertentietekst maken

Creëer overtuigende advertentietekst die de unieke verkooppunten van je product of dienst benadrukt. Gebruik heldere en beknopte taal om je boodschap effectief over te brengen.

 

5. Trek de aandacht met visuele elementen

Visuele elementen zoals afbeeldingen en video’s kunnen een grote invloed hebben op de prestaties van advertenties. Zorg ervoor dat je visuele content relevant, van hoge kwaliteit en aandachttrekkend is.

 

6. A/B-testen

Optimaliseer je advertenties voortdurend door A/B-tests uit te voeren. Test verschillende advertentievariaties om te bepalen wat het beste resoneert met je publiek en het hoogste rendement oplevert.

 

7. Monitoren en analyseren

Volg regelmatig de prestaties van je advertentiecampagnes. Analyseer belangrijke statistieken zoals klikfrequentie, conversiepercentages en return on investment (ROI). Gebruik deze inzichten om je strategie te verfijnen.

 

Don’ts

1. Budgettering verwaarlozen

Stel een realistisch budget in voor je online advertentiecampagnes. Overmatig uitgeven zonder een duidelijke strategie zal je middelen snel uitputten. Bewaak je budget nauwlettend en pas het aan indien nodig.

 

2. Landingspagina’s negeren

Je landingspagina is waar gebruikers actie ondernemen, zoals een aankoop doen of een formulier invullen. Zorg ervoor dat je landingspagina’s relevant, gebruiksvriendelijk en geoptimaliseerd zijn voor conversies.

 

3. Te opdringerig zijn

Opdringerige advertenties, zoals pop-ups en video’s die automatisch met geluid afspelen, kunnen gebruikers irriteren en leiden tot een negatieve perceptie van je merk. Geef prioriteit aan een gebruiksvriendelijke ervaring.

 

4. Advertentie-uitbreidingen vergeten

Advertentie-uitbreidingen (bijv. sitelinks, tekstextra’s) kunnen de zichtbaarheid en effectiviteit van je advertenties verbeteren. Gebruik deze functies om aanvullende informatie te geven.

 

Lees meer over SEA.

Samenwerken met Creativitijd?

Jouw sterk digitaal verhaal begint bij ons.