Lokale server

Waarom een lokale server de beste keuze is voor je website.

Je website is het digitale visitekaartje van je bedrijf en het is belangrijk dat het snel en soepel laadt voor je bezoekers. Daarom is het belangrijk om de juiste server te kiezen voor het hosten van je website. Hier zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een server.

Kijk de geolocatie na van je klanten

Geolocatie is de locatie van een persoon, apparaat of object. Met behulp van technologie zoals GPS, wifi-signalen, IP-adressen en mobiele zendmasten kan deze worden bepaald.

Er zijn verschillende manieren waarop je geolocatie kan zien. Wanneer je bijvoorbeeld een website bezoekt die gebruikmaakt van geolocatie-technologie, kan deze website je locatie opvragen en gebruiken om bijvoorbeeld de inhoud van de website aan te passen aan de locatie waar je je bevindt. Ook mobiele apps maken vaak gebruik van geolocatie om bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde winkel of restaurant te vinden.

5 redenen waarom een lokale server beter is

 1. Snellere laadtijden
  Hoe groter de afstand tussen de server en de gebruiker, hoe langer het duurt voordat de data aankomt. Dit leidt tot vertragingen en een slechte gebruikerservaring. Als je bijvoorbeeld een server hebt in Nederland en je klanten bevinden zich in de Verenigde Staten, kan het enkele seconden duren voordat de pagina laadt. Dit kan er toe leiden dat gebruikers ongeduldig worden en je website verlaten.
 2. Betere prestaties
  Een van de belangrijkste voordelen van een lokale server is dat het je website betere prestaties biedt. Omdat de server zich in dezelfde omgeving bevindt als je website, zijn de laadtijden van je website aanzienlijk korter. Dit betekent dat gebruikers sneller toegang hebben tot je website en dat je website beter presteert in zoekmachines zoals Google.
 3. Een betrouwbare verbinding
  Naast snelheid is betrouwbaarheid ook een belangrijke factor bij het hosten van een website of online applicatie. Een server die dichtbij je klanten ligt, kan helpen bij het garanderen van een betrouwbare verbinding. Dit komt omdat er minder netwerken en tussenstations zijn die de verbinding kunnen verstoren.
 4. Lagere latentie
  Latentie is de tijd die het kost voor een verzoek om van de gebruiker naar de server te gaan en weer terug. Hoe lager deze tijd, hoe sneller de website zal laden. Als de server ver weg is van de gebruiker, zal de latentie hoger zijn. Een lokale server is van belang voor een snelle en gebruiksvriendelijke website.
 5. Lagere kosten
  Als je een server kiest die dichtbij jou en je klanten ligt, kan dit leiden tot lagere kosten. Omdat de data minder ver hoeft te reizen, is er minder bandbreedte nodig en zal het aantal verbindingsproblemen verminderen. Dit kan leiden tot lagere kosten voor het hosten van je website.

 

Kortom, door de geolocatie van je klanten in acht te nemen wanneer je een server kiest, zorg je ervoor dat je website snel en soepel laadt, betere prestaties biedt en een betrouwbare verbinding geeft. Een lokale server zal ongetwijfeld bijdragen aan een betere gebruikerservaring en het succes van je bedrijf.