Hoe verhoog je de zichtbaarheid van een nieuwe website

Hoe verhoog je de zichtbaarheid van een nieuwe website?

Zichtbaarheid vergroot de kans dat mensen de website ontdekken, verkent en uiteindelijk klant worden. Het vergroot niet alleen het bereik, maar versterkt ook de geloofwaardigheid en autoriteit van de website, wat essentieel is in een competitieve online omgeving. Kortom, zichtbaarheid legt het fundament voor alle andere online marketinginspanningen en is van vitaal belang voor het succes van een nieuwe website.

 

SEO-Optimalisatie voor Nieuwe Websites

1.      SE-Wat?

SEO staat voor “Search Engine Optimization” (Zoekmachineoptimalisatie). Het is een verzameling van technieken en strategieën die worden toegepast om een website zichtbaarder te maken voor zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel van SEO is om de online aanwezigheid van een website te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt voor mensen om de site te vinden wanneer ze online naar relevante informatie zoeken.

2.     Waarom SEO?

 • Zoekmachine Rankings: SEO verbetert de positie van een website in zoekresultaten, waardoor de kans groter wordt dat mensen de site ontdekken.
 • Organisch Verkeer: Goede SEO-praktijken zorgen voor meer organisch verkeer, wat duurzaam en kosteneffectief is.

3.     Tips voor SEO-Optimalisatie

 • Relevante Keywords: Bepaal relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf en integreer deze natuurlijk in de content. Overdrijf er zeker niet mee.
 • Kwaliteitsvolle Content: Schrijf informatieve en boeiende content voor de gebruiker.
 • Metadata Optimalisatie: Werk met aantrekkelijke titels en beschrijvingen die mensen aanmoedigen om door te klikken.
 • Responsief Ontwerp: Zorg ervoor dat de website goed werkt op verschillende apparaten, aangezien dit ook van invloed is op de SEO-rangschikking.
 

Sociale Media Strategie voor Nieuwe Websites

 • Identificeer Je Doelgroep: Begrijp wie je doelgroep is en op welke sociale mediaplatforms ze actief zijn. Dit helpt je om gerichte content te maken.
 • Kies de Juiste Platforms: Kies voor sociale mediaplatforms die het meest relevant zijn voor jouw doelgroep en branche. Bijvoorbeeld, Facebook voor algemene interactie, Instagram voor visuele content, LinkedIn voor zakelijke netwerken.
 • Maak Een Contentplan: Ontwikkel een contentplan met regelmatige updates. Varieer je content, inclusief afbeeldingen, video’s, en tekst, om de betrokkenheid te vergroten. Gebruik tools zoals Meta business suite om berichten in te plannen. Zo creëer je regelmaat en hoef je niet steeds handmatig te posten.
 • Optimaliseer voor Elk Platform: Pas je content aan voor elk platform. Wat werkt op Instagram werkt waarschijnlijk niet op LinkedIn.
 • Interactie en Betrokkenheid: Wees actief en reageer op opmerkingen. Stel vragen om interactie te bevorderen. Sociale media is tweerichtingsverkeer, ga dus in conversatie.
 • Promoot Unieke Content: Deel niet alleen links naar je website, maar maak unieke content voor sociale media. Bijvoorbeeld, behind-the-scenes foto’s, klantgetuigenissen, enz.
 • Betaalde Promoties Overwegen: Overweeg betaalde promoties op sociale media, zoals Facebook-advertenties. Dit kan de zichtbaarheid vergroten bij een specifieke doelgroep. Dus zeker interessant bij nieuwe bedrijven.
 

Online Adverteren voor Nieuwe Websites

Google Ads (SEA)

Google Ads is een populair platform voor zoekmachineadvertenties (Search Engine Advertising, SEA). Met betaalde advertenties verschijn je bovenaan de zoekresultaten voor specifieke zoekwoorden. Dit vergroot de kans dat mensen je website bezoeken. SEO heeft altijd even tijd nodig om te werken, om deze tijd te overbruggen zijn zoekadvertenties zeker interessant.

Display Advertising

Displayadvertenties verschijnen op websites van derden in de vorm van banners of tekstadvertenties. Dit kan de naamsbekendheid vergroten en mensen naar je website leiden. Ze worden in tegenstelling tot zoekadvertenties getoond aan mensen die niet actief op zoek zijn naar jouw product of dienst.

Social Media Advertenties

Platforms zoals Facebook, Instagram, en LinkedIn bieden ook advertentieopties. Deze sociale media-advertenties zijn goed om je doelgroep heel gericht te bereiken op basis van demografische gegevens, interesses, en gedrag.

 

Lokale Zichtbaarheid Vergroten voor Nieuwe Websites

 1. Lokale SEO: Lokale zoekmachineoptimalisatie is heel belangrijk voor nieuwe websites, vooral voor bedrijven die zich richten op lokale klanten. Het optimaliseren van je site voor lokale zoekopdrachten vergroot de kans dat mensen uit de buurt je vinden wanneer ze online zoeken naar producten of diensten.
 2. Google Mijn Bedrijf: Maak een Google Mijn Bedrijf-profiel aan. Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie, zoals openingstijden en contactgegevens, accuraat en volledig is.
 3. Lokale Trefwoorden: Integreer lokale trefwoorden in je websitecontent.
 4. Recensies en Beoordelingen: Verzamel positieve recensies van klanten. Goede beoordelingen verbeteren niet alleen je reputatie, maar kunnen ook de lokale zoekresultaten beïnvloeden.
 5. Lokale Citaties: Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie consistent wordt vermeld op verschillende online platforms en bedrijvengidsen. Dit omvat je naam, adres en telefoonnummer (NAP).
 6. Lokale Content: Creëer content die relevant is voor je lokale doelgroep. Dit kunnen blogposts, evenementen of nieuws over de gemeenschap zijn.
 7. Mobiel Gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat je website mobielvriendelijk is. Veel mensen gebruiken hun mobiele apparaten om lokale informatie te zoeken.
 8. Geografisch Gerichte Pagina’s: Als je meerdere locaties bedient, overweeg dan specifieke pagina’s op je website voor elke locatie. Dit helpt zoekmachines om de relevantie van je site voor verschillende locaties te begrijpen.

Samenwerken met Creativitijd?

Jouw sterk digitaal verhaal begint bij ons.