Afbeelding sliders

Waarom je best geen afbeelding sliders gebruikt

Je weet waarschijnlijk al dat de snelheid van je website een belangrijke factor is in het succes ervan. Helaas kunnen dingen zoals afbeelding sliders je website vertragen en uiteindelijk leiden tot minder verkeer en minder conversies. In dit artikel zullen we uitleggen waarom afbeelding sliders je website vertragen en wat je eraan kunt doen.

Wat zijn afbeelding sliders?

Een afbeelding slider is een populaire manier om meerdere afbeeldingen op een website te tonen. Het wordt gebruikt om producten te laten zien, als een banner of als een diavoorstelling met afbeeldingen van een evenement of een portfolio. Het idee is dat de afbeeldingen automatisch of handmatig veranderen om de aandacht van de bezoeker te trekken.

Waarom vertragen afbeelding sliders je website?

Er zijn verschillende redenen waarom afbeelding sliders je website vertragen:

1. Teveel afbeeldingen

Als je teveel afbeeldingen hebt in je slider, kan dat leiden tot een vertraging van de laadtijd van je website. Elke afbeelding moet namelijk worden gedownload door de browser van de bezoeker. Als je bijvoorbeeld 10 afbeeldingen hebt in je slider en elke afbeelding is 1MB groot, dan moet de browser 10MB downloaden voordat de slider kan worden getoond. Dit kan enkele seconden duren, afhankelijk van de snelheid van de internetverbinding van de bezoeker.

2. Grote afbeeldingsformaten

Als je afbeeldingen toevoegt aan je slider, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zijn geoptimaliseerd voor het web. Als je bijvoorbeeld een afbeelding van 5000×5000 pixels gebruikt, dan zal dit de laadtijd van je website dramatisch vertragen. Het is beter om afbeeldingen te gebruiken die zijn geoptimaliseerd voor het web en een kleiner formaat hebben.

3. Animaties en overgangen

Als je afbeelding slider animaties en overgangen gebruikt, kan dit ook leiden tot een vertraging van de laadtijd van je website. Elke animatie en overgang moet namelijk worden berekend door de browser van de bezoeker. Dit kan veel rekenkracht vereisen en daardoor de laadtijd van je website vertragen.

4. Javascript en CSS

Afbeelding sliders worden meestal gemaakt met behulp van Javascript en CSS. Als je teveel scripts en stijlen hebt in je slider, kan dit ook leiden tot een vertraging van de laadtijd van je website. Elke script en stijl moet namelijk worden gedownload en verwerkt door de browser van de bezoeker.

Plugins

Als je toch op zoek bent naar een manier om je website visueel aantrekkelijker te maken, dan kan het gebruik van een slider een goede optie zijn om te overwegen. Gelukkig zijn er verschillende plugins beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

1. Soliloquy

Met deze plugin kan je naast een slider voor afbeeldingen, ook een product slider maken of een voor je blog posts, Instagram foto’s of reviews.

2. Meta slider plugin

Deze tool biedt de mogelijkheid biedt om afbeeldingen en video’s op een SEO-vriendelijke manier te uploaden en in de vorm van een slider op je website te plaatsen. Daarnaast biedt ook deze plugin de mogelijkheid om product sliders en post sliders te maken.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om je website visueel aantrekkelijker te maken met behulp van een plugin.

 

Als je een website hebt, is het belangrijk om te beseffen dat afbeelding sliders een negatieve invloed kunnen hebben op de snelheid van je website. Het is beter om afbeeldingen op een andere manier te tonen, bijvoorbeeld als statische afbeeldingen . Als je echt een slider wil gebruiken, zorg er dan voor dat je niet teveel afbeeldingen gebruikt, dat de afbeeldingen geoptimaliseerd zijn voor het web en dat je niet teveel animaties en overgangen gebruikt. Daarnaast kan het ook helpen om een plugin te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het maken van sliders, zoals Soliloquy of Meta slider plugin. In tip 7 geven we meer uitleg over hoe je afbeeldingen kan optimaliseren.